Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Bstwin
Savory Seafood Stew
A tomato based seafood soup using white fish and scallops.
Składniki
Wskazówki
- Heat olive oil in a soup pot over medium heat.
- Add onions and saute for 5 minutes. Add celery and peppers and saute for 2 minutes.
- Stir in garlic, red pepper flakes, oregano, marjoram and basil. Lower the heat, cover and cook for 2 minutes.
- Add the clam juice, tomatoes and wine. Cover and simmer for 15 minutes.
- Add the fish, scallops and shrimp, cook until the seafood is just done, about 4-5 minutes.
- Stir in lemon juice and season with salt and pepper to taste.
- Note: top with grated Parmesan or Romano cheese if desired.
56 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Can you tell me how much is in 1 serving? Looks yummy!
26 mar 12 przez użytkownika: Referie
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 217 kalorii w 1 porcji Savory Seafood Stew.
|
|
Podział Kalorii: 30% tłusz, 22% węglo, 48% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
908 kJ
11%
217 kcal
Tłuszcze
7,06g
10%
Tłuszcz Nasycony
0,836g
4%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
3,997g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,687g
Węglowodany
11,49g
4%
Cukier
4g
4%
Błonnik
2,4g
Białko
25,28g
51%
Sól
1,43g
24%
Cholesterol
115mg
Potas
94mg
5%
Podział Kalorii:
Węglowodany (22%)
Tłuszcze (30%)
Białko (48%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|