Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 25 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: fatcow72
Steamed Salmon
Delicious steamed fish that's low in calories and carbs.
Składniki
Wskazówki
- Pat the fish dry with kitchen paper then cut into very big chunks.
- Put in a heatproof dish and evenly scatter with the ginger. Wrap tightly in cling film, chill (can be prepared up to 2-3 hours ahead).
- Put the plate of fish into the microwave and cook for 3-5 minutes (depending on its thickness and how you like your fish cooked) on full power.
- Remove the plate of cooked fish. Wait one minute and pour off any excess liquid that may have accumulated on the plate.
- Scatter the spring onions on the fish, together with the light and dark soy sauces.
- Heat the two oils together in a small saucepan until very hot, then pour over the top of the fish.
- Scatter with a handful of coriander sprigs and serve.
105 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 153 kalorii w 1 porcji Steamed Salmon.
|
|
Podział Kalorii: 50% tłusz, 6% węglo, 44% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
641 kJ
8%
153 kcal
Tłuszcze
8,24g
12%
Tłuszcz Nasycony
1,395g
7%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,644g
Tłuszcz Wielonienasycony
3,613g
Węglowodany
2,3g
1%
Cukier
1,3g
1%
Błonnik
0,2g
Białko
16,42g
33%
Sól
0,09g
2%
Cholesterol
34mg
Potas
338mg
17%
Podział Kalorii:
Węglowodany (6%)
Tłuszcze (50%)
Białko (44%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|