Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 35 min
Typ posiłku:
Zakąski
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Eggplant covered in a zesty tomato sauce and smothered in mozzarella cheese.
Składniki
Wskazówki
- Pre-heat oven to 375° F (190° C). Spray baking sheet with non-stick spray, set to side.
- Cut ends off of eggplant and cut into round slices approx 1/4" thick, set to side.
- Pour 1/4 cup whole wheat flour into bowl. Pour 1/2 of egg beaters into a separate bowl. Pour 1 cup of crumbs into a separate bowl.
- Cover one eggplant slice with flour, then dip in egg, shake off excess egg mixture, dip eggplant into crumbs and cover well. Place covered eggplant on baking sheet.
- Repeat until all eggplant covered. Spray eggplant with non-stick spray.
- Bake eggplant for 15 minutes, remove from oven, flip eggplant over, spray with non-stick spray and bake an additional 15 minutes.
- Meanwhile, pour one cup canned crushed tomato into bowl, add a tablespoon of Italian seasoning, a teaspoon of garlic powder, dash of salt, dash of pepper and mix well. Warm mixture in microwave for 3 minutes on medium heat, stir well.
- Once eggplant is completely cooked, remove from oven, add a spoon of tomato sauce over eggplant and top with mozzarella cheese. Bake an additional 5 minutes until cheese is melted.
284 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
I used regular bread crumbs and added salt, cracked pepper, grated parmesan, and garlic powder. I would have prefered it with spaghetti or marinara sauce, but it was pretty yummy as is. I think I am going to chop up the leftovers and add it to some pasta.
13 sie 12 przez użytkownika: Shadowthorn
|
Yummy!
28 mar 12 przez użytkownika: kata_go
|
I didn't add the cheese or tomato because I simply wanted eggplant, and I kind of found the recipe a little bland. So, I recommend using seasoning such as a pinch of salt in the egg beaters. Then red pepper flakes and black pepper in the panko bread crumbs. And then creating a rub to put on the eggplant before you cook it. After I did that it wasn't bland at all. YUM YUM!
30 mar 10 przez użytkownika: findingfitnessforever
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 192 kalorii w 1 porcji Cheesy Eggplant Parmesan.
|
|
Podział Kalorii: 17% tłusz, 55% węglo, 27% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
804 kJ
10%
192 kcal
Tłuszcze
3,81g
5%
Tłuszcz Nasycony
2,038g
10%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,018g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,086g
Węglowodany
27,47g
11%
Cukier
5,11g
6%
Błonnik
6,6g
Białko
13,6g
27%
Sól
1,04g
17%
Cholesterol
12mg
Potas
258mg
13%
Podział Kalorii:
Węglowodany (56%)
Tłuszcze (17%)
Białko (27%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|