Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
5 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
35 min
Typ posiłku:
Zakąski
Dania Główne
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: 330poundwoman

Cheesy Eggplant Parmesan

Eggplant covered in a zesty tomato sauce and smothered in mozzarella cheese.

Składniki

Wskazówki

  1. Pre-heat oven to 375° F (190° C). Spray baking sheet with non-stick spray, set to side.
  2. Cut ends off of eggplant and cut into round slices approx 1/4" thick, set to side.
  3. Pour 1/4 cup whole wheat flour into bowl. Pour 1/2 of egg beaters into a separate bowl. Pour 1 cup of crumbs into a separate bowl.
  4. Cover one eggplant slice with flour, then dip in egg, shake off excess egg mixture, dip eggplant into crumbs and cover well. Place covered eggplant on baking sheet.
  5. Repeat until all eggplant covered. Spray eggplant with non-stick spray.
  6. Bake eggplant for 15 minutes, remove from oven, flip eggplant over, spray with non-stick spray and bake an additional 15 minutes.
  7. Meanwhile, pour one cup canned crushed tomato into bowl, add a tablespoon of Italian seasoning, a teaspoon of garlic powder, dash of salt, dash of pepper and mix well. Warm mixture in microwave for 3 minutes on medium heat, stir well.
  8. Once eggplant is completely cooked, remove from oven, add a spoon of tomato sauce over eggplant and top with mozzarella cheese. Bake an additional 5 minutes until cheese is melted.
284 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
I used regular bread crumbs and added salt, cracked pepper, grated parmesan, and garlic powder. I would have prefered it with spaghetti or marinara sauce, but it was pretty yummy as is. I think I am going to chop up the leftovers and add it to some pasta.
user vote
13 sie 12 przez użytkownika: Shadowthorn
Yummy!
user vote
28 mar 12 przez użytkownika: kata_go
I didn't add the cheese or tomato because I simply wanted eggplant, and I kind of found the recipe a little bland. So, I recommend using seasoning such as a pinch of salt in the egg beaters. Then red pepper flakes and black pepper in the panko bread crumbs. And then creating a rub to put on the eggplant before you cook it. After I did that it wasn't bland at all. YUM YUM!
user vote
30 mar 10 przez użytkownika: findingfitnessforever

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zakąski Dania Główne

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: dagna.czajkowska
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: amandamaz1995
Szybkie śniadanie lub przekąska.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 192 kalorii w 1 porcji Cheesy Eggplant Parmesan.
Podział Kalorii: 17% tłusz, 55% węglo, 27% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
804 kJ
10%
192 kcal
Tłuszcze
3,81g
5%
Tłuszcz Nasycony
2,038g
10%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,018g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,086g
Węglowodany
27,47g
11%
Cukier
5,11g
6%
Błonnik
6,6g
Białko
13,6g
27%
Sól
1,04g
17%
Cholesterol
12mg
Potas
258mg
13%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
z GDA *
(192 cal)
10% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (56%)
 
Tłuszcze (17%)
 
Białko (27%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.