Czas Przygotowania: 1 godz
Czas Gotowania: 1 godz
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Nahiade
Carrillada
Carrillada o carrillera es este trozo de carne de cerdo magra y melosa en una salsa de vino.
Składniki
Wskazówki
- En una olla exprés poner la cebolla picada, la carne, la zanahoria y el pimiento. Rehoga hasta que la carne pierda su color rosado. Añade las especias: laurel, pimienta, clavo y comino y el vino. Rehoga todo junto con el vino y reduce un poco. Añade ahora el caldo de verduras y termina de cubrir de agua. Tapa la olla exprés y llévalo a ebullición. Deja unos 20 minutos la carne en la olla exprés.
- Cuando pasen los 20 minutos destapa la olla y deja que se consuma y se espese el caldo de la carne un poco más.
64 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 355 kalorii w 1 porcji Carrillada.
|
|
Podział Kalorii: 41% tłusz, 17% węglo, 42% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1486 kJ
18%
355 kcal
Tłuszcze
15,1g
22%
Tłuszcz Nasycony
4,915g
25%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,48g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,468g
Węglowodany
14,24g
5%
Cukier
5,41g
6%
Błonnik
2,6g
Białko
34,5g
69%
Sól
0,39g
6%
Cholesterol
0mg
Potas
331mg
17%
Podział Kalorii:
Węglowodany (17%)
Tłuszcze (41%)
Białko (42%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|