Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Zupy
Zakąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Fácil sopa de calabaza a partir de cero.
Składniki
Wskazówki
- Cortar las verduras.
- Echar el puerro y la zanahoria en la cacerola con una cucharada de aceite de oliva y se rehoga un poquito hasta que se dore. Cuando se empiece a dorar un poquito se aparta y se echa la calabaza.
- Poner el puerro y la zanahoria en la cacerola con la calabaza al fuego y se rehoga un poco más.
- Una vez terminado de dorarse se echa agua hasta que se cubra y se deja que se cueza todo.
- Pasados los 20 minutos aproximadamente en cocerse (hasta que esté blandito) se escurre el agua.
- En el mismo cazo, usar una batidora y se bate hasta que quede sin grumos.
3 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Zakąski
Najnowsze Przepisy
Prosty przepis na przekąskę.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 115 kalorii w 1 porcji Sopa de Calabaza.
|
|
Podział Kalorii: 64% tłusz, 32% węglo, 4% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
479 kJ
6%
114 kcal
Tłuszcze
8,54g
12%
Tłuszcz Nasycony
1,258g
6%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,666g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,238g
Węglowodany
9,52g
4%
Cukier
2,1g
2%
Błonnik
0,9g
Białko
1,16g
2%
Sól
0,30g
5%
Cholesterol
0mg
Potas
182mg
9%
Podział Kalorii:
Węglowodany (32%)
Tłuszcze (64%)
Białko (4%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|