Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Whole Wheat Tortillas
Dodaj Zdjęcie
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
12 porcja (e)
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
reeneejune
Whole Wheat Tortillas
With none of the sugary additives found in purchased tortillas, these are great for people sensitive to sugar like on South Beach.
Składniki
1 łyżeczka salt
2 łyżki stołowe olive oil
1
miarka kuchenna
water
2 cups whole wheat flour
Wskazówki
Mix flour and salt together. Add olive oil and water, mix until a smooth dough ball forms.
Divide into 12 equal portions. Roll out each portion on a lightly floured surface until as thin as possible.
Spray a medium sized skillet with olive or canola oil cooking spray. Heat over medium-high heat.
Place tortillas one at a time in the hot skillet. Cook just until brown spots start to form on the one side, then flip over and cook the other side. If bubbles begin to form, use a fork to puncture them.
Serve immediately hot, or cool completely and store in an air tight container for up to a week, preferably in the refrigerator.
141 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
When making these you may want to try adding 1 tsp of baking powder to get some rise going. This is similar to a recipe I have used before except it is missing the baking powder.
28 gru 10 przez użytkownika:
Felsythe
Haven't tried yet but, probably better for P2&P3. FYI I think I'd add some Benefiber to bump up the fiber content. Actually a good idea for many of these "home made" goods.
22 gru 07 przez użytkownika:
BRADY
This sounds great! I love eating foods that don't need preservitives packed in them!
30 paź 07 przez użytkownika:
skitz600
Wonderful for phase II, especially if the SBD brand tortillas aren't available in your area.
10 cze 07 przez użytkownika:
reeneejune
Not good for phase 1 but would be good for phase 2 or higher.
30 maj 07 przez użytkownika:
gracetwohy
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
rfbos
Sałatka Winegrette
Zdrowe danie na bazie warzyw.
przez użytkownika:
Furmanka86
Gofry
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika:
gewka3
Ciasto Czekoladowe
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika:
_luckycurls
Sałatka z Tofu
Szybka sałatka na obiad .
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Whole Wheat Tortillas
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 88 kalorii w 1 porcji Whole Wheat Tortillas.
Podział Kalorii:
25% tłusz
, 63% węglo, 12% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
367 kJ
4%
88 kcal
Tłuszcze
2,62g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,375g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,688g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,393g
Węglowodany
14,51g
6%
Cukier
0,08g
0%
Błonnik
2,4g
Białko
2,74g
5%
Sól
0,49g
8%
Cholesterol
0mg
Potas
81mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
4%
z GDA *
(88 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (63%)
Tłuszcze (25%)
Białko (12%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?