Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Héclipse
Courgettes au Poulet
Entrée chaude, avec thym et curry pour plus de goût.
Składniki
Wskazówki
- Emincez les oignons en fines lamelles. Lavez et coupez les courgettes en tronçons (choisissez la taille en fonction de votre goût). Nettoyez les champignons les couper en morceaux ou, les rincer à grandes eaux si ils sont déjà émincés et bien les faire égoutter.
- Coupez les blancs de poulet en lamelles et mettez-les à colorer dans le beurre. Pendant ce temps, faire fondre le bouillon de volaille dans 20 cl d'eau.
- Ajoutez les oignons, mélangez bien puis ajoutez le curry en poudre (1 pincée), les champignons, les courgettes, du sel, poivre, et le thym 1 pincée). Mélangez délicatement pour ne pas casser les courgettes et recouvrez avec le bouillon. Faite mijoter le tout pendant 30 minutes, à petit feu.
- Pour rendre la sauce plus onctueuse, mélangez la maïzena dans un peu d'eau et liez le tout en fin de cuisson. Servez et mangez.
198 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Très bon:-)
02 maj 13 przez użytkownika: brunette95
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 498 kalorii w 1 porcji Courgettes au Poulet.
|
|
Podział Kalorii: 29% tłusz, 25% węglo, 46% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
2082 kJ
25%
498 kcal
Tłuszcze
15,94g
23%
Tłuszcz Nasycony
4,594g
23%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,487g
Tłuszcz Wielonienasycony
3g
Węglowodany
30,34g
12%
Cukier
5,74g
6%
Błonnik
3,2g
Białko
56,6g
113%
Sól
1,83g
30%
Cholesterol
142mg
Potas
1003mg
50%
Podział Kalorii:
Węglowodany (25%)
Tłuszcze (29%)
Białko (46%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|