Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Deliciously rich and creamy dish.
Składniki
Wskazówki
- Heat olive oil in a medium heat in a large pan (or deep fry pan).
- Slice onion and add to pan. Cook until it begins to brown.
- Add roughly chopped mushrooms and stir occasionally until they have softened and wilted.
- Turn heat to medium-low. Gently stir in tarragon, thyme, red wine, tomato paste, pepper and soy sauce. Simmer 3-5 minutes.
- Once the liquid is reduced. Stir in sour cream and do not allow to boil. Add parsley and salt.
- When the stroganoff is heated through, it is ready to serve.
2 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 246 kalorii w 1 porcji Mushroom Stroganoff.
|
|
Podział Kalorii: 74% tłusz, 18% węglo, 9% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1029 kJ
12%
246 kcal
Tłuszcze
19,86g
28%
Tłuszcz Nasycony
7,831g
39%
Tłuszcz Jednonienasycony
9,618g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,511g
Węglowodany
10,84g
4%
Cukier
3,83g
4%
Błonnik
1,7g
Białko
5,21g
10%
Sól
1,34g
22%
Cholesterol
22mg
Potas
505mg
25%
Podział Kalorii:
Węglowodany (17%)
Tłuszcze (74%)
Białko (9%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|