Macaroni à L'aubergine et à la Feta au Basilic
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Sałatki i Sosy do Sałatek
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Mislyane
Macaroni à L'aubergine et à la Feta au Basilic
Salade de pâtes qui peut se manger chaude ou froide.
Składniki
Wskazówki
- Laver et essuyer l'aubergine. La couper en petits dés.
- Chauffer l'huile dans une sauteuse. Faire revenir l'ail et l'aubergine. Ajouter les tomates confites et les olives. Saler et poivrer.
- Laisser compoter 10 minutes.
- Pendant ce temps cuire les pâtes al dente. Les égoutter et les mélanger à la préparation. Poursuivre la cuisson 3 minutes.
- Verser dans un plat de service. Ajouter la feta. Saupoudrer de basilic.
92 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Sałatki i Sosy do Sałatek
Najnowsze Przepisy
Prosty przepis na przekąskę.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 400 kalorii w 1 porcji Macaroni à L'aubergine et à la Feta au Basilic.
|
|
Podział Kalorii: 38% tłusz, 48% węglo, 14% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1674 kJ
20%
400 kcal
Tłuszcze
17,52g
25%
Tłuszcz Nasycony
6,976g
35%
Tłuszcz Jednonienasycony
7,758g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,616g
Węglowodany
49,08g
19%
Cukier
10,42g
12%
Błonnik
8,6g
Białko
14,66g
29%
Sól
2,71g
45%
Cholesterol
34mg
Potas
862mg
43%
Podział Kalorii:
Węglowodany (48%)
Tłuszcze (38%)
Białko (14%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|