Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: ana.costa
Bolo de Banana Integral
Bolo de banana com farinha integral e redução no açúcar.
Składniki
Wskazówki
- Pré aqueça o forno a 180°C.
- Bata no liquidificador: as bananas, os ovos, o açúcar e a manteiga.
- Misture a massa do liquidificador numa tigela com: a farinha, a aveia, a canela e o fermento.
- Unte a forma de sua preferência e coloque no forno por 30-40 minutos ou até ficar douradinho. Sirva quente ou espere esfriar.
89 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 224 kalorii w 1 porcji Bolo de Banana Integral.
|
|
Podział Kalorii: 10% tłusz, 82% węglo, 8% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
939 kJ
11%
224 kcal
Tłuszcze
2,65g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,734g
4%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,649g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,542g
Węglowodany
48,03g
18%
Cukier
31,4g
35%
Błonnik
3,4g
Białko
4,66g
9%
Sól
0,10g
2%
Cholesterol
46mg
Potas
313mg
16%
Podział Kalorii:
Węglowodany (82%)
Tłuszcze (10%)
Białko (8%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|