Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: yan_pavel
Куриная Котлетка с Морковью и Кабачком
Легкие, диетические куриные котлетки.
Składniki
Wskazówki
- Овощи потереть на крупной терке, из кабачков обязательно отожмите сок, из филе сделайте фарш.
- Смешайте тертые овощи, куриный фарш, хлопья, добавьте яйцо, посолите по вкусу, можно добавить немного черного молотого перца.
- Хорошо вымесить фарш и сформировать котлеты. Запекать в аэрогриле или духовке 20 мин до готовности.
371 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Google translation:
Light, Diet chicken cutlets.
Ingredients
30 g cereal
1 medium egg
500 g chicken fillet
50 g carrots
15 g onion
200 g zucchini
Directions
1.rub on a coarse grater, zucchini carefully squeeze the juice, minced fillet do.
2.grated vegetables, minced chicken, corn flakes, add egg, salt to taste, add a little black pepper.
3.Good mince and knead to form patties. Bake in the oven or aerogrill 20 minutes until tender.
04 kwi 14 przez użytkownika: Mel 160
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 66 kalorii w 1 porcji Куриная Котлетка с Морковью и Кабачком.
|
|
Podział Kalorii: 15% tłusz, 18% węglo, 67% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
274 kJ
3%
66 kcal
Tłuszcze
1,08g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,288g
1%
Tłuszcze Trans
0,008g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,32g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,244g
Węglowodany
2,9g
1%
Cukier
0,49g
1%
Błonnik
0,3g
Białko
10,65g
21%
Sól
0,10g
2%
Cholesterol
40mg
Potas
50mg
3%
Podział Kalorii:
Węglowodany (18%)
Tłuszcze (15%)
Białko (67%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|