Czas Przygotowania: 1 godz
Czas Gotowania: 40 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: luciampo
Risoto de Abobrinha
Risotinho amarelo e verde, bom para acompanhar carnes.
Składniki
Wskazówki
- Dissolva o caldo de legumes em um litro de água, e mantenha-o no fogo. Refogue a cebola e o alho na manteiga. Adicione a abobrinha e um pouco de água para cozinhar a mesma. Quando a abobrinha estiver al dente, reserve.
- Após retirar a abobrinha da panela, esquente o vinho, e adicione o arroz e o açafrão da terra. Sempre mexendo, vá acrescentando a água com o caldo aos poucos, até cozer o arroz.
- Quando o arroz estiver quase pronto, acrescente a abobrinha reservada. Adicione o queijo ralado, mexa e sirva.
- Se quiser mais verdinho, pode adicionar salsinha.
57 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty przepis na przekąskę.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 187 kalorii w 1 porcji Risoto de Abobrinha.
|
|
Podział Kalorii: 18% tłusz, 71% węglo, 11% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
781 kJ
9%
187 kcal
Tłuszcze
3,39g
5%
Tłuszcz Nasycony
1,954g
10%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,855g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,159g
Węglowodany
30,53g
12%
Cukier
1,59g
2%
Błonnik
1,2g
Białko
4,73g
9%
Sól
0,20g
3%
Cholesterol
9mg
Potas
55mg
3%
Podział Kalorii:
Węglowodany (71%)
Tłuszcze (18%)
Białko (11%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|