Омлет по Французски с Кабачком
Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 10 min
Typ posiłku:
Przystawki
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Jul_FS
Омлет по Французски с Кабачком
Омлет из кабачков и яиц.
Składniki
Wskazówki
- Кабачок натереть.
- Добавить яйца, муку, соль. Взболтать вилкой (немного вспенится).
- Сковороду смазать ч.л. масла, разогреть, вылить массу. Жарить на слабом огне под крышкой, когда схватится и немного зарумянится - перевернуть (весь "блин" или частями) и также зарумянить с другой стороны.
135 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Спасибо за рецепт!) Очень вкусно)
28 sie 14 przez użytkownika: strelkabelka
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Przekąski
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 287 kalorii w 1 porcji Омлет по Французски с Кабачком.
|
|
Podział Kalorii: 59% tłusz, 21% węglo, 20% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1201 kJ
14%
287 kcal
Tłuszcze
19,38g
28%
Tłuszcz Nasycony
4,056g
20%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,401g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,468g
Węglowodany
15,18g
6%
Cukier
0,69g
1%
Błonnik
0,1g
Białko
15,07g
30%
Sól
3,22g
54%
Cholesterol
372mg
Potas
668mg
33%
Podział Kalorii:
Węglowodany (21%)
Tłuszcze (59%)
Białko (20%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|