Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
10 min
Typ posiłku:
Przystawki
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Jul_FS

Омлет по Французски с Кабачком

Омлет из кабачков и яиц.

Składniki

Wskazówki

  1. Кабачок натереть.
  2. Добавить яйца, муку, соль. Взболтать вилкой (немного вспенится).
  3. Сковороду смазать ч.л. масла, разогреть, вылить массу. Жарить на слабом огне под крышкой, когда схватится и немного зарумянится - перевернуть (весь "блин" или частями) и также зарумянить с другой стороны.
135 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Спасибо за рецепт!) Очень вкусно)
user vote
28 sie 14 przez użytkownika: strelkabelka

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki Przekąski Śniadanie

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: amandamaz1995
Szybkie śniadanie lub przekąska.
przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.
przez użytkownika: dagna.czajkowska
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 287 kalorii w 1 porcji Омлет по Французски с Кабачком.
Podział Kalorii: 59% tłusz, 21% węglo, 20% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1201 kJ
14%
287 kcal
Tłuszcze
19,38g
28%
Tłuszcz Nasycony
4,056g
20%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,401g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,468g
Węglowodany
15,18g
6%
Cukier
0,69g
1%
Błonnik
0,1g
Białko
15,07g
30%
Sól
3,22g
54%
Cholesterol
372mg
Potas
668mg
33%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
14%
z GDA *
(287 cal)
14% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (21%)
 
Tłuszcze (59%)
 
Białko (20%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.