Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
15 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Zakąski
Przystawki
Przekąski
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: pandaownt

Charuto Leve

Charuto leve e gostoso.

Składniki

Wskazówki

  1. Despetalar o repolho e colocar as folhas inteiras pra cozinhar em água e sal.
  2. Amassar as sardinhas com um garfo e não esquecer de retirar a espinha, em seguida aqueça o azeite numa frigideira e acrescente a cebola, os tomates, o pimentão, a cenoura e a vagem até que fiquem aquecidos.
  3. Em seguida, escorra as folhas do repolho e recheie com o refogado de sardinha, faça tortinhas e sirva com molho se desejar.
63 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zakąski Przystawki Przekąski

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: ElwirkaP
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
przez użytkownika: agatek_r
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: Takmisieniechce
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika: perzol22
Prosty, miękki i smaczny przepis.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 68 kalorii w 1 porcji Charuto Leve.
Podział Kalorii: 49% tłusz, 29% węglo, 22% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
283 kJ
3%
68 kcal
Tłuszcze
3,84g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,615g
3%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,763g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,21g
Węglowodany
5,14g
2%
Cukier
3,01g
3%
Błonnik
1,7g
Białko
3,86g
8%
Sól
0,57g
9%
Cholesterol
16mg
Potas
186mg
9%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
3%
z GDA *
(68 cal)
3% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (29%)
 
Tłuszcze (49%)
 
Białko (22%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.