Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
20 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
15 min
Typ posiłku:
Przekąski
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Jennouille67

Biscuits Bonhommes en Pain D'Épices

Ces biscuits savoureux et croquants sont parfaits pour le temps des fêtes.

Składniki

Wskazówki

  1. Préchauffer le four à 180°C.
  2. Mettez tous les ingrédients dans un mélangeur.
  3. Mélanger le tout à 40 secondes/vitesse 9.
  4. Étalez la pâte sur un plan de travail fariné et découpez-la à l'emporte-pièce.
  5. Mettez-les dans une plaque à pâtisserie et faites cuire dans un four préchauffé pendant 15 minutes.
  6. Laissez refroidir et décorez les cookies selon vos préférences.
2 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przekąski

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 90 kalorii w 1 porcji Biscuits Bonhommes en Pain D'Épices.
Podział Kalorii: 17% tłusz, 74% węglo, 9% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
376 kJ
4%
90 kcal
Tłuszcze
1,7g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,192g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,093g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,072g
Węglowodany
16,7g
6%
Cukier
8,82g
10%
Błonnik
0,6g
Białko
1,91g
4%
Sól
0,02g
0%
Cholesterol
9mg
Potas
45mg
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
4%
z GDA *
(90 cal)
4% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (74%)
 
Tłuszcze (17%)
 
Białko (9%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.