Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Roasted Cauliflower Florets
Dodaj Zdjęcie
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Typ posiłku:
Przystawki
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
nehoefs
Roasted Cauliflower Florets
Great tasting cauliflower with garlic and chili flavor.
Składniki
1/2 łyżeczka chili powder
1 łyżeczka garlic salt
1/2 łyżeczka pepper
2 łyżki stołowe extra virgin olive oil
2 funty cauliflower
Wskazówki
Preheat oven to 450° F (220° C).
Trim head of cauliflower and cut into bite-sized florets.
Dry cauliflower well.
Drizzle with olive oil (you may need more than 2 tablespoons) then sprinkle with garlic salt, pepper, and chili powder.
You can adjust seasonings according to your personal preferences.
Toss cauliflower until seasonings are well distributed.
Pour into a baking pan and bake for 20-25 minutes, stirring once or twice.
Remove from oven and pour into a serving dish. Cauliflower should be a dark, golden brown when baking is completed.
89 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
This is delicious, and it is great for Phase 1 of South Beach!
16 lip 08 przez użytkownika:
nehoefs
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
gewka3
Ciasto Czekoladowe
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika:
amandamaz1995
Gofry ze Skyrem
Szybkie śniadanie lub przekąska.
przez użytkownika:
aguszja
Pasta Śródziemnomorska
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika:
kasia.majewska
Ciasto z Twarogiem
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Roasted Cauliflower Florets
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 121 kalorii w 1 porcji Roasted Cauliflower Florets.
Podział Kalorii:
47% tłusz
, 39% węglo, 14% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
504 kJ
6%
120 kcal
Tłuszcze
7,04g
10%
Tłuszcz Nasycony
1,018g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
4,971g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,965g
Węglowodany
12,88g
5%
Cukier
5,64g
6%
Błonnik
5,9g
Białko
4,68g
9%
Sól
0,18g
3%
Cholesterol
0mg
Potas
704mg
35%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
z GDA *
(120 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (39%)
Tłuszcze (47%)
Białko (14%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?