Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 40 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Plat chaud et peu calorique.
Składniki
Wskazówki
- Dans une marmite avec de l'huile, faire revenir les légumes pendant 5 minutes puis ajouter 60 ml d'eau.
- Ajouter le cube de bouillon et 1,5 litre d'eau. Laisser mijoter à couvert pendant 30 minutes.
- Cuire le poulet dans une casserole séparée avec de l'eau jusqu'à ce que la viande devienne blanche. Déchiqueter à l'aide d'une fourchette et réserver.
- Ajouter la pâte de tomate et la sauce pesto au bouillon. Bien mélanger et poursuivre la cuisson 10 minutes.
- Ajouter le poulet effiloché et remuer.
- Servir chaud dans un bol.
5 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 154 kalorii w 1 porcji Minestrone Léger.
|
|
Podział Kalorii: 27% tłusz, 52% węglo, 21% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
643 kJ
8%
154 kcal
Tłuszcze
4,58g
7%
Tłuszcz Nasycony
0,917g
5%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,554g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,682g
Węglowodany
20,02g
8%
Cukier
2,99g
3%
Błonnik
1,9g
Białko
8,09g
16%
Sól
0,27g
5%
Cholesterol
14mg
Potas
288mg
14%
Podział Kalorii:
Węglowodany (52%)
Tłuszcze (27%)
Białko (21%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|