Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
16 porcja (e)
Czas Przygotowania:
1 godz 30 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: rosaleedow

Bread

Homemade wheat bread

Składniki

Wskazówki

  1. In order, add to bread machine: water, salt, sugar, oil, flours, yeast. Mix on dough setting.
  2. When risen to top (about 60 minutes), stop machine and shape into loaves for 3 greased medium loaf pans.
  3. Put in cold oven. Set oven to bake at 350 °F (175 °C) with 30-35 minutes delayed start.
32 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Przekąski Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: elizaieta2000
Smaczne danie z dużą ilością białka.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: _luckycurls
Szybka sałatka na obiad .
przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 206 kalorii w 1 porcji Bread.
Podział Kalorii: 17% tłusz, 72% węglo, 11% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
862 kJ
10%
206 kcal
Tłuszcze
4,09g
6%
Tłuszcz Nasycony
0,355g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,098g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,28g
Węglowodany
37,62g
14%
Cukier
3,28g
4%
Błonnik
3,5g
Białko
5,79g
12%
Sól
0,37g
6%
Cholesterol
0mg
Potas
131mg
7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
z GDA *
(206 cal)
10% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (72%)
 
Tłuszcze (17%)
 
Białko (11%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.