Czas Przygotowania: 1 godz 30 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Homemade wheat bread
Składniki
Wskazówki
- In order, add to bread machine: water, salt, sugar, oil, flours, yeast. Mix on dough setting.
- When risen to top (about 60 minutes), stop machine and shape into loaves for 3 greased medium loaf pans.
- Put in cold oven. Set oven to bake at 350 °F (175 °C) with 30-35 minutes delayed start.
32 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Lunch
Najnowsze Przepisy
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 206 kalorii w 1 porcji Bread.
|
|
Podział Kalorii: 17% tłusz, 72% węglo, 11% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
862 kJ
10%
206 kcal
Tłuszcze
4,09g
6%
Tłuszcz Nasycony
0,355g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,098g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,28g
Węglowodany
37,62g
14%
Cukier
3,28g
4%
Błonnik
3,5g
Białko
5,79g
12%
Sól
0,37g
6%
Cholesterol
0mg
Potas
131mg
7%
Podział Kalorii:
Węglowodany (72%)
Tłuszcze (17%)
Białko (11%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|