Sellerie-Fenchelsuppe mit Apfel
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: mlf.es
Sellerie-Fenchelsuppe mit Apfel
Vegan, glutenfree, fett-zuckerfrei.
Składniki
Wskazówki
- Zwiebel und Sellerie schälen, mit Fenchel und Apfel klein schneiden.
- Zwiebel in einem Topf mit 2 El Wasser leicht mit dem Apfel andünsten.
- Gemüse dazu geben und noch mal 1-2min. dünsten.
- Rote Thai Chili Paste, 400-500ml Klare Gemüsebrühe, Himalaya Salz-Pfeffer abschmecken nach bedarf.
- Alles 10min köcheln lassen, mit dem pürier Stab pürieren bei bedarf abschmecken und nicht mal 5 min köcheln lassen.
19 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 72 kalorii w 1 porcji Sellerie-Fenchelsuppe mit Apfel.
|
|
Podział Kalorii: 3% tłusz, 88% węglo, 9% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
299 kJ
4%
72 kcal
Tłuszcze
0,26g
0%
Tłuszcz Nasycony
0,042g
0%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,029g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,083g
Węglowodany
17,43g
7%
Cukier
8,69g
10%
Błonnik
3,2g
Białko
1,79g
4%
Sól
0,32g
5%
Cholesterol
0mg
Potas
259mg
13%
Podział Kalorii:
Węglowodany (88%)
Tłuszcze (3%)
Białko (9%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|