Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 2 godz
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Zéro matières grasses pour ce gratin de légumes du soleil.
Składniki
Wskazówki
- Éplucher et nettoyer les tomates, courgettes, aubergine, oignons, pommes de terre et ail.
- Coupez tous les légumes en tranches fines.
- Epluchez et hachez l'ail.
- Disposez au fond d'un plat à gratin 1 couche d'oignon, puis 1 couche de pommes de terre.
- Assaisonnez avec sel, poivre, ail haché, thym et laurier émietté.
- Disposez au-dessus 1 couche d'aubergine, puis les courgettes, puis encore une couche d'assaisonnement comme ci-dessus.
- Terminez avec les tomates que vous salez et poivrez encore un peu.
Il est normal que les légumes soient "bombés" au-dessus du plat, ça va réduire à la cuisson.
- Enfournez au four chauffé à 150°C. Laissez cuire doucement pendant 2 h au minimum.
154 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Pyszne i ciepłe danie.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Jest 197 kalorii w 1 porcji Tian de Provence.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Podział Kalorii: 4% tłusz, 82% węglo, 13% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
824 kJ
10%
197 kcal
Tłuszcze
1,07g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,238g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,162g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,538g
Węglowodany
44,7g
17%
Cukier
14,28g
16%
Błonnik
12,2g
Białko
7,31g
15%
Sól
4,45g
74%
Cholesterol
0mg
Potas
1641mg
82%
Podział Kalorii:
Węglowodany (83%)
Tłuszcze (4%)
Białko (13%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|