Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: karinok
Капустный Шницель
Вкусное и легкое блюдо.
Składniki
Wskazówki
- Капусту мелко нашинковать, отварить минут 10-15, откинуть на дуршлаг, остудить.
- Добавить яйца, манную крупу, чеснок, соль, перец по вкусу, перемешать, оставить на несколько минут для разбухания манной крупы.
- Выпекать на сковороде с маслом, выкладывая смесь ложкой. Готовые шницели можно употреблять со сметаной.
313 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Это НЕ легкое блюдо (на всякий случай)
14 sie 14 przez użytkownika: kelentsi
|
Очень хороший и несложный рецепт! Спасибо.
28 maj 14 przez użytkownika: eifersucht
|
Можно добавить геркулес и тогда можно запекать котлетки без масла в духовке
26 maj 14 przez użytkownika: 0892040312
|
Отличный рецепт, готовила по нему уже несколько раз, всегда получается очень вкусно. Для разнообразия делала еще белокочанную капусту пополам с цветной (ее размяла толкушкой после варки), и еще непосредственно перед жаркой можно добавить мелко порезанный лук.
23 maj 14 przez użytkownika: Alyonga
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 141 kalorii w 1 porcji Капустный Шницель.
|
|
Podział Kalorii: 56% tłusz, 30% węglo, 14% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
591 kJ
7%
141 kcal
Tłuszcze
9,2g
13%
Tłuszcz Nasycony
1,568g
8%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,151g
Tłuszcz Wielonienasycony
3,746g
Węglowodany
11,04g
4%
Cukier
4,65g
5%
Błonnik
3,1g
Białko
5,25g
11%
Sól
0,14g
2%
Cholesterol
93mg
Potas
349mg
17%
Podział Kalorii:
Węglowodany (30%)
Tłuszcze (56%)
Białko (14%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|