Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Bacon, Egg & Cheese Frittata
Zobacz Zdjęcia
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
DeeTyme
Bacon, Egg & Cheese Frittata
Easy peasy, delicious bacon, egg and cheese frittata.
Składniki
2 slices bacon
1 łyżka stołowa fat free sour cream
1/4 miarka kuchenna, starty fat free mozzarella cheese
1/2 miarka kuchenna cooked mushrooms
1/2 cup cooked red peppers
2 duże eggs
Wskazówki
Pre-heat oven to 350 °F (175 °C).
Cook and crumble bacon and stir fry vegetables, no oil.
Whisk eggs and sour cream in a 9" pie plate sprayed with non-stick cooking spray.
Stir in crumbled bacon, vegetables and cheese.
Bake for 30 minutes or until top is golden brown.
121 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
I made this again and waited to add the mozzarella until 25 min. in oven. Sprinkle cheese over the top and continue cooking for 5 min. This changed the texture to more chewy and still totally delicious.
30 kwi 14 przez użytkownika:
DeeTyme
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Śniadanie
Lunch
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
_luckycurls
Sałatka z Tofu
Szybka sałatka na obiad .
przez użytkownika:
AsiaAikido
Gofry Keto
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika:
basle1
Placki z Cukinii
Prosty przepis na przekąskę.
przez użytkownika:
Lera_vm
Sałatka z Krewetek i Szynki
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Bacon, Egg & Cheese Frittata
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 302 kalorii w 1 porcji Bacon, Egg & Cheese Frittata.
Podział Kalorii:
44% tłusz
, 18% węglo, 37% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1264 kJ
15%
302 kcal
Tłuszcze
14,95g
21%
Tłuszcz Nasycony
4,667g
23%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
3,825g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,578g
Węglowodany
13,89g
5%
Cukier
5,92g
7%
Błonnik
3g
Białko
28,35g
57%
Sól
2,29g
38%
Cholesterol
439mg
Potas
573mg
29%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
15%
z GDA *
(302 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (19%)
Tłuszcze (44%)
Białko (37%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?