Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
A easy to make tasty lasagne made with tuna and ratatouille.
Składniki
Wskazówki
- Mix the ratatouille and tuna in a pan and put over medium heat. Stir Occasionally and do not allow to boil.
- Bring the pasta sheets to the boil and simmer until cooked.
- When that pasta is cooked. Spoon half the mixture into a large shallow ovenproof dish. Top with the layer of lasagne. Spoon the remaining mixture over the lasagne and top with a final layer.
- Sprinkle the cheese over the lasagne.
- Bake at 200 °C, gas mark 6 for 20 minutes.
- Serve with a large salad with low fat dressing.
57 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 370 kalorii w 1 porcji Tuna Lasagne.
|
|
Podział Kalorii: 28% tłusz, 34% węglo, 38% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1547 kJ
18%
370 kcal
Tłuszcze
11,78g
17%
Tłuszcz Nasycony
4,166g
21%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,284g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,848g
Węglowodany
31,97g
12%
Cukier
2,8g
3%
Błonnik
2g
Białko
35,22g
70%
Sól
0,98g
16%
Cholesterol
14mg
Potas
280mg
14%
Podział Kalorii:
Węglowodany (34%)
Tłuszcze (28%)
Białko (38%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|