Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Przystawki
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: iris_iris
Кус-Кус с Грибами
Вкусный и полезный гарнир.
Składniki
Wskazówki
- Шампиньоны порезать, отправить тушить в глубокой сковороде.
- Почистить и нарезать морковь, лук. Добавить к грибам.
- Порезать маленький кабачок или половину большого, отправить к грибам.
- В кипящую воду высыпать 200 грамм кус-куса. Варить на маленьком огне до готовности.
- Смешать грибы с готовым кус-кусом, приправить по вкусу.
55 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Lunch
Najnowsze Przepisy
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 42 kalorii w 1 porcji Кус-Кус с Грибами.
|
|
Podział Kalorii: 6% tłusz, 70% węglo, 24% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
175 kJ
2%
42 kcal
Tłuszcze
0,3g
0%
Tłuszcz Nasycony
0,037g
0%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,011g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,095g
Węglowodany
7,56g
3%
Cukier
1,72g
2%
Błonnik
0,8g
Białko
2,55g
5%
Sól
0,03g
0%
Cholesterol
0mg
Potas
134mg
7%
Podział Kalorii:
Węglowodany (70%)
Tłuszcze (6%)
Białko (24%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|