Chinese Garlic Chicken Sauce
Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Sosy i Przyprawy
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Cali Girl
Chinese Garlic Chicken Sauce
A fantastic garlicky sauce that works well over chicken, vegetables and white rice.
Składniki
Wskazówki
- Put chicken stock and water in a 4 qt sauce pan.
- Slowly mix in cornstarch 1 tablespoon at a time with a whisk.
- Then add all the other ingredients in and mix well after each.
- Let cook as you make chicken and vegetables.
151 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
The carbs are very high. This could be a whole days carbs for some people. Using liquid sucralose for sugar and changing out a small amount xanthum gum instead of cornstarch would make this more Atkins friendly.
09 cze 14 przez użytkownika: foxymamachick
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Sosy i Przyprawy
Najnowsze Przepisy
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 207 kalorii w 1 porcji Chinese Garlic Chicken Sauce.
|
|
Podział Kalorii: 35% tłusz, 60% węglo, 5% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
865 kJ
10%
207 kcal
Tłuszcze
6,93g
10%
Tłuszcz Nasycony
0,996g
5%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,751g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,882g
Węglowodany
26,91g
10%
Cukier
12,7g
14%
Błonnik
0,3g
Białko
2,01g
4%
Sól
4,12g
69%
Cholesterol
0mg
Potas
97mg
5%
Podział Kalorii:
Węglowodany (60%)
Tłuszcze (35%)
Białko (5%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|