Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
20 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Czas Gotowania:
1 godz 15 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Donaldja

LCHF Bread

A yummy seed loaf.

Składniki

Wskazówki

  1. Mix all the dry ingredients together in a large mixing bowl.
  2. Add the yoghurt, cottage cheese and beaten eggs, and mix together very well.
  3. Add the melted butter and mix with a whisk until well combined.
  4. Pour the batter into a lined loaf pan.
  5. Bake in a preheated oven at 175 °C for 70-80 minutes.
144 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Mine came really delish and beautifully brown! I used pecan flour instead of almond flour as it was considerably cheaper. A larger loaf than usual banting bread and nice and high. I managed easily to get 20 slices which I froze and use 1 at a time, mostly for toast. Using the RMR carb counter, the info -per slice/portion is as follows: 57.6g of which 3.34g =carbs, 13.71g = fat, 7.73 = protein. Thanks for sharing Donaldja!
user vote
15 sty 16 przez użytkownika: jeannehemsted
can you advise grams on fats, carbs etc please.
user vote
19 lis 14 przez użytkownika: LesleyRabie
Great tasting and texture
user vote
11 sie 14 przez użytkownika: tryinghard58
Makes nice toast, especially with Marmite:-). Might need to trim the crust if it burns (due to the high fat content).
user vote
07 sie 14 przez użytkownika: Donaldja

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: Takmisieniechce
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 176 kalorii w 1 porcji LCHF Bread.
Podział Kalorii: 72% tłusz, 11% węglo, 16% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
738 kJ
9%
176 kcal
Tłuszcze
14,78g
21%
Tłuszcz Nasycony
3,776g
19%
Tłuszcze Trans
0,05g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,561g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,58g
Węglowodany
5,24g
2%
Cukier
0,99g
1%
Błonnik
2,9g
Białko
7,5g
15%
Sól
0,68g
11%
Cholesterol
95mg
Potas
80mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
9%
z GDA *
(176 cal)
9% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (12%)
 
Tłuszcze (72%)
 
Białko (16%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.