Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: lettygaylor
Tricolor Penne with Sausage & Kale
A tasty yet colorful pasta dish.
Składniki
Wskazówki
- Cook pasta according to box directions. Drain.
- Meanwhile cook sausage in a large skillet over medium heat, breaking it up as it cooks, about 3 minutes.
- Add kale, cook, stirring frequently, until limp, 3-5 minutes.
- Add broth to skillet and scrape up browned bits with a wooden spoon, season with original seasoning blend and pepper.
- Cover, reduce heat to low and cook until kale is tender, 5-10 minutes.
- Stir in pasta, heat through. Serve.
- Optional: sprinkle each serving with 1-2 tablespoons of shredded Parmesan cheese. Whole wheat pasta can be used instead of tricolor.
28 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Yes I love this skillet recipe. It can fit any diet. It's all about moderation.
07 maj 15 przez użytkownika: gracie10231
|
Makes 7 - 1 cup servings
16 wrz 14 przez użytkownika: lettygaylor
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 255 kalorii w 1 porcji Tricolor Penne with Sausage & Kale.
|
|
Podział Kalorii: 16% tłusz, 59% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1068 kJ
13%
255 kcal
Tłuszcze
4,6g
7%
Tłuszcz Nasycony
0,903g
5%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,038g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,573g
Węglowodany
38,38g
15%
Cukier
2,57g
3%
Błonnik
2,5g
Białko
16,26g
33%
Sól
1,18g
20%
Cholesterol
34mg
Potas
177mg
9%
Podział Kalorii:
Węglowodany (59%)
Tłuszcze (16%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|