Fritters de Abobrinha com Hortelã
Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Zakąski
Przystawki
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Kiki kika
Fritters de Abobrinha com Hortelã
Sem gluten, com chia, coco ralado seco e oleo de coco.
Składniki
Wskazówki
- Deixe a semente de chia de molho em um pouco de água por 12 horas ou mais (até formar um gel espesso).
- Misture as abobrinhas raladas com todos os outros ingredientes, inclusive a chia e o hortelã fresco picado.
- Esquente uma frigideira antiaderente untada com oléo de coco e vá colocando a massa com uma colher (é como fazer mini panquecas) deixe até que fique dourado e vire do outro lado.
180 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
a abobrinha tem que ser cozida antes?
08 sty 15 przez użytkownika: Penélope 2013
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Przystawki
Lunch
Najnowsze Przepisy
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 121 kalorii w 1 porcji Fritters de Abobrinha com Hortelã.
|
|
Podział Kalorii: 58% tłusz, 22% węglo, 20% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
506 kJ
6%
121 kcal
Tłuszcze
7,86g
11%
Tłuszcz Nasycony
4,015g
20%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,26g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,544g
Węglowodany
6,8g
3%
Cukier
2,67g
3%
Błonnik
2,6g
Białko
5,98g
12%
Sól
0,14g
2%
Cholesterol
122mg
Potas
92mg
5%
Podział Kalorii:
Węglowodany (22%)
Tłuszcze (58%)
Białko (20%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|