Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: cjbbw
Kung Pao Chicken
A healthy version of this universal favorite Asian dish.
Składniki
Wskazówki
- Combine vinegar, soy sauce and sugar in a small bowl and set aside.
- Combine chicken and cornstarch in a small bowl and toss to coat. Shake off excess and discard.
- Heat sesame oil in wok over medium heat, add chicken and stir fry 5-7 minutes or until no longer pink inside. Remove chicken from wok.
- Add celery to wok and stir fry about 3-5 minutes until crisp tender. Remove from wok.
- Add green onions, garlic, red pepper flakes (optional) and powdered ginger to the wok and stir fry for 15 seconds. Add the reserved sauce to the wok.
- Return chicken and celery to the wok and coat with sauce. Stir in roasted peanuts. Heat thoroughly.
- Top with additional green onions if desired and serve with white rice.
- Note: you can substitute Splenda for the sugar without much change to the flavor.
501 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
I didn't know what to expect. Just wanted to try something new. This was so good I had it for dinner then again for breakfast the next day. The way the flavor and the crunch of the celery mixed with the sauce was addictive. Will make again soon.
28 sty 15 przez użytkownika: Yves336
|
I made this last night, and it was so easy to make! Everybody in my family liked it! Definetly something we will be making again!!!!
16 kwi 14 przez użytkownika: Frazzemrat
|
Was pretty good but could have used more sauce
11 lut 14 przez użytkownika: jpleimling
|
Yum. Very easy to make and turns out exactly the way you expect it to.
24 wrz 12 przez użytkownika: ShelleyGodin
|
This was very good, although I did make a few changes. I only used 1 cup of celery, added 1 cup of diced red bell pepper, added a can of mushrooms, and substituted Stevia for the sugar.
21 maj 12 przez użytkownika: nikki0522
|
Excellent dish! I tried to only have one serving (not sure how much that is anyway) so had to allow 1 1/4 in my journal. I did cut 2 cups of celery and added 1/2 red bell pepper. Very good :)
03 maj 12 przez użytkownika: callisandra21
|
great tasting dish
09 kwi 12 przez użytkownika: LTAntrax
|
This was good...decided to cut celery in half and throw in some broccoli...reserved half the "stir fry portion and added vegetarian "chicken" for my kids who are vegans....nice recipe cjbbw!
27 lut 12 przez użytkownika: newleaf12
|
I really liked it but my husband thought it was too much celery and left most of that on his plate. Next time I will try cutting that back and adding a diced green and red pepper or something.
05 kwi 10 przez użytkownika: pkhome
|
My husband had 2 servings and my youngest, when scrounging for leftovers, asked "When did you order take out?" I'll take that as her thumbs up as well.
30 mar 09 przez użytkownika: cjbbw
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Słodka i kremowa przekąska.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 325 kalorii w 1 porcji Kung Pao Chicken.
|
|
Podział Kalorii: 39% tłusz, 21% węglo, 40% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1358 kJ
16%
324 kcal
Tłuszcze
14,02g
20%
Tłuszcz Nasycony
2,156g
11%
Tłuszcze Trans
0,028g
Tłuszcz Jednonienasycony
6,186g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,671g
Węglowodany
17,49g
7%
Cukier
4,91g
5%
Błonnik
3,5g
Białko
32,83g
66%
Sól
1,86g
31%
Cholesterol
66mg
Potas
706mg
35%
Podział Kalorii:
Węglowodany (21%)
Tłuszcze (39%)
Białko (40%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|