Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 25 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Une soupe de champignons cuit à l'eau salée agrémenté de lait et crème fraîche.
Składniki
Wskazówki
- Nettoyer les champignons de Paris et les plonger dans 500 ml d'eau bouillante. Laisser cuire une vingtaine de minutes. Saler, poivrer.
- Ajouter environ 200 ml de lait et un peu de crème fraiche.
- Mixer le tout finement. Rechauffer puis déguster.
- Facultatif : Si la soupe parait fort liquide, diluer une cuillère à café de maïzena dans un peu de lait et l'ajouter à la soupe. Faire épaissir à feu moyen en tournant rapidement avec un fouet pour éviter la formation de grumeaux.
29 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty przepis na przekąskę.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 245 kalorii w 1 porcji Crème de Champignons.
|
|
Podział Kalorii: 45% tłusz, 31% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1025 kJ
12%
245 kcal
Tłuszcze
13,12g
19%
Tłuszcz Nasycony
8,15g
41%
Tłuszcz Jednonienasycony
0g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,48g
Węglowodany
20,31g
8%
Cukier
15,42g
17%
Błonnik
3g
Białko
16,36g
33%
Sól
0,08g
1%
Cholesterol
0mg
Potas
954mg
48%
Podział Kalorii:
Węglowodany (30%)
Tłuszcze (45%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|