Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
8 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Zupy
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: mrsjohnson0317

Beef and Tomato Soup

Hearty beef sirloin and tomato soup best served hot.

Składniki

Wskazówki

  1. Brown sirloin cubes in a large pot.
  2. Add cans of tomatoes and peppers.
  3. Add beef stock till soupy.
  4. Let simmer for 30 minutes.
177 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
3 pts plus
user vote
19 kwi 12 przez użytkownika: smwill21
I love tomatoe soup and the beef gives it just enough to keep me full for several hours.
user vote
16 sty 12 przez użytkownika: NaptuRo2012
Great tasting soup.
user vote
09 sty 12 przez użytkownika: LTAntrax

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zupy

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 133 kalorii w 1 porcji Beef and Tomato Soup.
Podział Kalorii: 19% tłusz, 38% węglo, 43% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
558 kJ
7%
133 kcal
Tłuszcze
2,99g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,954g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,311g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,349g
Węglowodany
13,45g
5%
Cukier
0,16g
0%
Błonnik
3,5g
Białko
15,27g
31%
Sól
2,32g
39%
Cholesterol
21mg
Potas
729mg
36%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
7%
z GDA *
(133 cal)
7% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (38%)
 
Tłuszcze (19%)
 
Białko (43%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.