Caçarola de Brócolis e Ricota
Czas Przygotowania: 40 min
Czas Gotowania: 30 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: lsouzav2
Caçarola de Brócolis e Ricota
Caçarola é um utensílio, mas também o nome de pratos que são como guisados, onde carnes cozinham com outros ingredientes,
Składniki
Wskazówki
- Preaqueça o forno a 180ºC.
- Coloque o brócolis picado em uma assadeira.
- Em seguida, use um bowl para juntar o ovo com a ricota.
- Despeje na assadeira sobre o brócolis.
- Polvilhe o queijo parmesão.
- Leve para assar por 30 minutos ou até dourar.
130 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 515 kalorii w 1 porcji Caçarola de Brócolis e Ricota.
|
|
Podział Kalorii: 54% tłusz, 7% węglo, 38% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
2153 kJ
26%
514 kcal
Tłuszcze
31,18g
45%
Tłuszcz Nasycony
18,145g
91%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
5,146g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,946g
Węglowodany
9,64g
4%
Cukier
1,49g
2%
Błonnik
1,3g
Białko
49,28g
99%
Sól
3,03g
50%
Cholesterol
161mg
Potas
254mg
13%
Podział Kalorii:
Węglowodany (8%)
Tłuszcze (54%)
Białko (38%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|