Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Typ posiłku:
Zakąski
Przystawki
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Tubbs McGee

Rice Rolls

Cold vegetarian spring rolls, wrapped in rice paper rather than battered and deep fried.

Składniki

Wskazówki

  1. Cut cucumber into 2'' long skinny sticks. Remove stems from mint and basil sprigs.
  2. Take small handful of vermicelli noodles and place in bowl of boiling water until soft. Drain.
  3. In a large shallow bowl, fill with two inches of boiling water. Dip rice paper in bowl, allowing it to sit (no folds or wrinkles) until flimsy and soft.
  4. Move wet rice paper to large place and dab off excess water with tea towel.
  5. In the centre of the circle, place pinches of matchstick carrots, cooked vermicelli, mint, basil, cucumber and sprinkle everything with sesame seeds.
  6. Wrap everything up like a burrito, and voila! Rice rolls. Dip in spicy peanut sauce.
331 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
excellent!
user vote
17 sie 17 przez użytkownika: IndyWinner
i've never found a rice paper that was under 5 pts...
user vote
07 sie 15 przez użytkownika: hdhse
These are delicious, you just need to give them your own twist! I usually add fake "chicken" and a little bit of couscous. And for sauce you could simply go for freshly squeezed lemon juice with a little salt.
user vote
12 lis 13 przez użytkownika: wcmtdnc
This sounds almost like some treats a Filipino family used to make for neighbors when I was a kid, only they wrapped it in banana leaves and it had small pieces of bbq pork. I have to try this to see if it tastes like those tasty treats.
user vote
21 mar 12 przez użytkownika: oldrnwisr1
mix hoisin sauce with chunky peanut butter and add sugar to taste. Also add water as needed to thin sauce. put over heat until hot and serve. Add hot chili pepper for spice. This is a Vietnamese recipe. You can also add boiled shrimp & hard boiled eggs & boiled pork loin to the roll for non vegetarians. Enjoy!
user vote
28 gru 11 przez użytkownika: hsmd63
2 pts
user vote
03 gru 11 przez użytkownika: mama mel
Scott, it tastes a million times better with the spicy peanut dipping sauce (step 6)
user vote
29 mar 11 przez użytkownika: Tubbs McGee
its ok, but not very tasty. requires some sort of dipping sauce.
user vote
29 mar 11 przez użytkownika: scott9002ca
I think I will give it a try. I think I will add some sort of fish and some hot type sauce. Thanks for the idea. Pipette
user vote
28 sty 11 przez użytkownika: Pipette

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zakąski Przystawki

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Takmisieniechce
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: Natalitschka1
Słodka i kremowa przekąska.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 111 kalorii w 1 porcji Rice Rolls.
Podział Kalorii: 20% tłusz, 73% węglo, 7% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
464 kJ
6%
111 kcal
Tłuszcze
2,51g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,363g
2%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,884g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,064g
Węglowodany
20,28g
8%
Cukier
1,84g
2%
Błonnik
2g
Białko
1,98g
4%
Sól
0,12g
2%
Cholesterol
0mg
Potas
169mg
8%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
z GDA *
(111 cal)
6% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (73%)
 
Tłuszcze (20%)
 
Białko (7%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.