Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 1 godz 10 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: dizzzblnd
Butternut Squash and Apple Soup with Cider Cream
A wonderful soup, combining sweet and tart together. Quite heavenly.
Składniki
Wskazówki
- Melt butter in a large pan over medium-high heat.
- Add the squash which should be peeled, seeded and chopped into 1/2" cubes, chopped white and green part of the leeks, chopped carrots and chopped celery. Sauté, stirring, 10-12 minutes.
- Add 2 of chopped the apples, (the other whole apple you will use later), thyme and sage. Add broth and 1 cup cider. Bring to simmer; cover. On low, cook until vegetables and apples are tender, stirring, 30 minutes. Remove from heat; cool.
- Boil remaining 1/2 cup cider in a small pan until reduced to 1/4 cup, 5 minutes. Cool. Place sour cream in a small bowl then whisk in reduced cider.
- Puree soup, in batches, in blender. Return to pot; season with salt if needed.
- Halve and core remaining apple; slice. Serve soup with cider cream. Garnish with bacon and apple.
222 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
How big is a serving? The recipe says it makes 6 servings, but I ended up with almost a gallon, way more than what 6 people could eat... Other than that, it tastes great. I'd skip the cider cream though, makes it a little too tart.
14 sty 12 przez użytkownika: Kaylynstar
|
Easy to make, and truly delicious! The best bites were the ones with the bacon. The sweet and salty make a great combo. I was worried that it would not be filling enough as a stand alone meal, but I was wrong! After one bowl I was stuffed. As a bonus we had a ton of leftovers, so I get to enjoy again for lunch. :-)
08 lis 11 przez użytkownika: cbowles76
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Słodka i kremowa przekąska.
|
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 304 kalorii w 1 porcji Butternut Squash and Apple Soup with Cider Cream.
|
|
Podział Kalorii: 44% tłusz, 46% węglo, 10% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1273 kJ
15%
304 kcal
Tłuszcze
15,6g
22%
Tłuszcz Nasycony
9,15g
46%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
4,424g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,896g
Węglowodany
36,52g
14%
Cukier
20,14g
22%
Błonnik
5,3g
Białko
8,06g
16%
Sól
1,72g
29%
Cholesterol
40mg
Potas
846mg
42%
Podział Kalorii:
Węglowodany (46%)
Tłuszcze (44%)
Białko (10%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|