Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Czas Gotowania:
1 godz 10 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: dizzzblnd

Butternut Squash and Apple Soup with Cider Cream

A wonderful soup, combining sweet and tart together. Quite heavenly.

Składniki

Wskazówki

  1. Melt butter in a large pan over medium-high heat.
  2. Add the squash which should be peeled, seeded and chopped into 1/2" cubes, chopped white and green part of the leeks, chopped carrots and chopped celery. Sauté, stirring, 10-12 minutes.
  3. Add 2 of chopped the apples, (the other whole apple you will use later), thyme and sage. Add broth and 1 cup cider. Bring to simmer; cover. On low, cook until vegetables and apples are tender, stirring, 30 minutes. Remove from heat; cool.
  4. Boil remaining 1/2 cup cider in a small pan until reduced to 1/4 cup, 5 minutes. Cool. Place sour cream in a small bowl then whisk in reduced cider.
  5. Puree soup, in batches, in blender. Return to pot; season with salt if needed.
  6. Halve and core remaining apple; slice. Serve soup with cider cream. Garnish with bacon and apple.
222 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
How big is a serving? The recipe says it makes 6 servings, but I ended up with almost a gallon, way more than what 6 people could eat... Other than that, it tastes great. I'd skip the cider cream though, makes it a little too tart.
user vote
14 sty 12 przez użytkownika: Kaylynstar
Easy to make, and truly delicious! The best bites were the ones with the bacon. The sweet and salty make a great combo. I was worried that it would not be filling enough as a stand alone meal, but I was wrong! After one bowl I was stuffed. As a bonus we had a ton of leftovers, so I get to enjoy again for lunch. :-)
user vote
08 lis 11 przez użytkownika: cbowles76

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zupy Dania Główne Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Natalitschka1
Słodka i kremowa przekąska.
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: dagna.czajkowska
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 304 kalorii w 1 porcji Butternut Squash and Apple Soup with Cider Cream.
Podział Kalorii: 44% tłusz, 46% węglo, 10% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1273 kJ
15%
304 kcal
Tłuszcze
15,6g
22%
Tłuszcz Nasycony
9,15g
46%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
4,424g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,896g
Węglowodany
36,52g
14%
Cukier
20,14g
22%
Błonnik
5,3g
Białko
8,06g
16%
Sól
1,72g
29%
Cholesterol
40mg
Potas
846mg
42%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
15%
z GDA *
(304 cal)
15% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (46%)
 
Tłuszcze (44%)
 
Białko (10%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.