Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Bem fácil e agradável.
Składniki
Wskazówki
- Arranje os grelos tirando os talos mais grossos, corte-os e lave.
- Escaldar os grelos em água a ferver para ser mais rápido de cozinhar e ficarem mais tenros. Escorra bem a água antes de os colocar na frigideira.
- Coloque o azeite numa frigideira, deixe aquecer ligeiramente, coloque os alhos. Deixe o alho refogar por 1 ou 2 minutos para dar sabor e junte os grelos.
- Tempere com sal e vinagre e deixe cozinhar até estarem tenros.
110 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
adoro não só esta receita com grelos como com outros vegetais (couve lombardo em juliana, couve-flor, couve cavolo nero, espinafres, courgettes, etc)
07 kwi 19 przez użytkownika: alexandra2376
|
Maravilha!
12 gru 16 przez użytkownika: XicaXana
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 99 kalorii w 1 porcji Grelos Salteados em Azeite e Alho.
|
|
Podział Kalorii: 62% tłusz, 20% węglo, 18% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
412 kJ
5%
98 kcal
Tłuszcze
7,5g
11%
Tłuszcz Nasycony
1,01g
5%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
4,964g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,913g
Węglowodany
5,34g
2%
Cukier
0,57g
1%
Błonnik
4,1g
Białko
4,94g
10%
Sól
0,32g
5%
Cholesterol
0mg
Potas
312mg
16%
Podział Kalorii:
Węglowodany (20%)
Tłuszcze (62%)
Białko (18%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|