Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 40 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: mallston24
Turkey Meatball Noodle Soup
A healthy twist on traditional chicken noodle soup with Italian influences.
Składniki
Wskazówki
- In a bowl, mix chicken, egg, bread crumbs, parmesan cheese, onion powder, 2 teaspoons oregano, and 3 teaspoons thyme. Season with salt and pepper.
- Form into small meatballs.
- Sauté in vegetable oil over medium heat in a large soup pot. Transfer to a plate.
- Sauté onion, carrot, celery, oregano, and thyme over medium heat, about 3 minutes.
- Add minced garlic and sauté until fragrant. Season with salt and pepper.
- Add chicken stock and meatballs. Bring to a simmer.
- Add cannellini beans, spinach, and pasta.
- Cook pasta until al dente. Season with salt and pepper to taste.
79 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
looks delicious but i think its too expensive for now, gonna test it out soon
02 lip 13 przez użytkownika: K-0ne1
|
This is healthy and yummy and easy to make. My son ate it when I told him it was Italian Wedding Soup. I will definitely make this again.
24 sty 11 przez użytkownika: Mattsmom413
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Najnowsze Przepisy
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 221 kalorii w 1 porcji Turkey Meatball Noodle Soup.
|
|
Podział Kalorii: 13% tłusz, 52% węglo, 35% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
925 kJ
11%
221 kcal
Tłuszcze
3,27g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,593g
3%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,7g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,764g
Węglowodany
30,26g
12%
Cukier
2g
2%
Błonnik
7,1g
Białko
20,53g
41%
Sól
2,14g
36%
Cholesterol
48mg
Potas
160mg
8%
Podział Kalorii:
Węglowodany (52%)
Tłuszcze (13%)
Białko (35%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|