Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Przystawki
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Grace29

Roasted Vegetables

Mixed vegetables in the oven with a little olive oil. So simple and perfect for summer.

Składniki

Wskazówki

  1. Preheat oven to 350 °F (175 °C).
  2. In a bowl, lightly coat the mushrooms, squash, peppers, asparagus and onion in the olive oil and seasoning.
  3. Place the veggies on a non-stick tray and roast for around 25 minutes stirring regularly.
  4. Roast until veggies are tender and lightly browned.
733 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
husband and I loved it instead of salt and pepper I used mrs. dash garlic and herb. Was wonderful
user vote
04 sie 11 przez użytkownika: pamwalsh67
i tried this recipie last night...it was sooooo good. thanks
user vote
16 sty 09 przez użytkownika: STEPHMAHAN
i used about 1/2 cup veg broth and no oil or seasoning i didn't have the yellow onion so i added a beet instead very good!
user vote
16 paź 07 przez użytkownika: zabava
I thought for Atkin's introduction it is best to stay away from veggies?
user vote
05 lip 07 przez użytkownika: modernromantiks
I tried this and it was fantastic!! I added a tad of cream corn and black beans, and put it in a glass baking dish, so it turned out more likea casserole. the whole family LOVED IT!
user vote
15 cze 07 przez użytkownika: mommy
These tasted great!! I was in need of something other than a salad. I added cherry tomatoes, which tasted great!
user vote
14 cze 07 przez użytkownika: amandilane
I add a tablespoon of balsalmic vinegar to the olive oil and throw veggies on the grill. My usual combo is thick cut zuccini, mushrooms, green beans, and whole peppers.
user vote
06 maj 07 przez użytkownika: SWoolway
You can also add some cauliflower or broccoli, keeps getting better!
user vote
23 kwi 07 przez użytkownika: yllen
5 stars!
user vote
12 kwi 07 przez użytkownika: Joyce2
Delete salt & pepper and change the heavy olive oil to a spray of EVOO.
user vote
27 mar 07 przez użytkownika: csoar
1 do 10 z 16 Następny

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: gewka3
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 113 kalorii w 1 porcji Roasted Vegetables.
Podział Kalorii: 70% tłusz, 25% węglo, 5% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
471 kJ
6%
113 kcal
Tłuszcze
9,26g
13%
Tłuszcz Nasycony
1,293g
6%
Tłuszcz Jednonienasycony
6,578g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,046g
Węglowodany
7,47g
3%
Cukier
2,41g
3%
Błonnik
1,8g
Białko
1,48g
3%
Sól
1,95g
32%
Cholesterol
0mg
Potas
249mg
12%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
z GDA *
(113 cal)
6% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (25%)
 
Tłuszcze (70%)
 
Białko (5%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.