Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
2 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
5 min
Typ posiłku:
Zakąski
Przekąski
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: akua77

Fried Plantain

A special easy and tasty treat.

Składniki

Wskazówki

  1. Peel plantain and slice into small wedges.
  2. Add canola oil to fry pan. Heat and spread evenly with a spoon.
  3. Add plantain. Cook each slide until lightly browned.
  4. Season with salt and pepper to taste. Enjoy!
55 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
THIS IS A PUERTO Rican Style follow the Instrctions Upper.Then You Take On A Paper Bag With a Plate You Smuch the Plaantain Jut a Little Then You Cooke it intil Browned.Yummmm.Its Call Tostones
user vote
30 maj 13 przez użytkownika: Maribelr20

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zakąski Przekąski

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: elizaieta2000
Smaczne danie z dużą ilością białka.
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: Furmanka86
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 65 kalorii w 1 porcji Fried Plantain.
Podział Kalorii: 30% tłusz, 67% węglo, 3% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
272 kJ
3%
65 kcal
Tłuszcze
2,38g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,213g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,337g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,692g
Węglowodany
11,8g
5%
Cukier
5,55g
6%
Błonnik
0,8g
Białko
0,48g
1%
Sól
0,00g
0%
Cholesterol
0mg
Potas
184mg
9%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
3%
z GDA *
(65 cal)
3% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (67%)
 
Tłuszcze (30%)
 
Białko (3%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.