Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Lucybell33
Red Bean and Pepper Chili
Substantial and quick vegetarian chili that's great for those cold winter evenings.
Składniki
Wskazówki
- Spray a non-stick saucepan lightly with oil and when hot, tip in the onion, garlic and pepper.
- Cover and cook over medium heat for about 5 minutes, stirring occasionally, until softened and just beginning to turn golden brown.
- Stir in the beans, sweet corn (no need to drain), tomatoes, stock, chili sauce, tomato puree and sugar.
- Bring just to the boil, cover and simmer gently for about 5 minutes, stirring occasionally.
- Top with a spoonful of yogurt and red chili (optional).
- Serve with the boiled rice.
11 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
This is really filling, so great for those extra hungry days!
09 gru 07 przez użytkownika: Lucybell33
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 569 kalorii w 1 porcji Red Bean and Pepper Chili.
|
|
Podział Kalorii: 9% tłusz, 73% węglo, 18% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
2381 kJ
28%
569 kcal
Tłuszcze
5,94g
8%
Tłuszcz Nasycony
1,372g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,952g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,244g
Węglowodany
108,38g
42%
Cukier
17,69g
20%
Błonnik
20,1g
Białko
26,88g
54%
Sól
32,90g
548%
Cholesterol
8mg
Potas
1586mg
79%
Podział Kalorii:
Węglowodany (73%)
Tłuszcze (9%)
Białko (18%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|