Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
20 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Przystawki
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: cnadia

Green Beans and Carrots Souffle

Very light and delicious, a tasty way to have your vegetables.

Składniki

Wskazówki

  1. Boil green beans and carrots until tender. Drain and slice into small pieces. Set aside.
  2. In the microwave heat milk for 2 minutes on high. Melt margarine in a large saucepan over medium heat, add onion and cook for 3 minutes.
  3. Add flour whisking a little at the time until it forms a consistent ball. Continue whisking and add milk (1/2 cup at a time), cook until it thickens.
  4. Add cooked vegetables, egg yolks and parmesan cheese to the mixture.
  5. Beat egg whites and add to the mixture. Add baking powder.
  6. Coat a 8x8 baking dish with cooking spray and pour in mixture, sprinkling a parmesan cheese on top.
  7. Bake for 20 minutes at 350° F (175° C) or until golden on top and toothpick comes out clean from the center.
62 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: gewka3
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika: Takmisieniechce
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
przez użytkownika: agatek_r
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: _luckycurls
Szybka sałatka na obiad .

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 316 kalorii w 1 porcji Green Beans and Carrots Souffle.
Podział Kalorii: 45% tłusz, 30% węglo, 25% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1322 kJ
16%
316 kcal
Tłuszcze
16g
23%
Tłuszcz Nasycony
6,858g
34%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
5,341g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,627g
Węglowodany
24,2g
9%
Cukier
9,53g
11%
Błonnik
4,3g
Białko
19,99g
40%
Sól
1,86g
31%
Cholesterol
181mg
Potas
578mg
29%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
16%
z GDA *
(316 cal)
16% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (30%)
 
Tłuszcze (45%)
 
Białko (25%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.