Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
8 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Czas Gotowania:
40 min
Typ posiłku:
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: fleurkr

Worteltaart

Zuivelvrij, glutenvrij dessert of tussendoortje.

Składniki

Wskazówki

  1. Verwijder de zaadjes van de dadels en laat ze 15 minuten weken in water.
  2. Rasp de wortel en hak de walnoten fijn.
  3. Mix de dadels in de keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe.
  4. Voeg langzaam de overige ingrediënten toe, behalve walnoten en wortelen.
  5. Spatel de wortelen en walnoten erdoor met een spatel.
  6. Breng over naar een licht ingevette cakevorm en bak in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35-40 minuten.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przekąski Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Desery

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: Takmisieniechce
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
przez użytkownika: perzol22
Prosty, miękki i smaczny przepis.
przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 350 kalorii w 1 porcji Worteltaart.
Podział Kalorii: 72% tłusz, 20% węglo, 8% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1465 kJ
18%
350 kcal
Tłuszcze
27,58g
39%
Tłuszcz Nasycony
14,921g
75%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,009g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,587g
Węglowodany
17,32g
7%
Cukier
14,13g
16%
Błonnik
2,5g
Białko
6,52g
13%
Sól
0,20g
3%
Cholesterol
140mg
Potas
173mg
9%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
18%
z GDA *
(350 cal)
18% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (20%)
 
Tłuszcze (72%)
 
Białko (8%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.