Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 10 min
Typ posiłku:
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Classic egg salad, but with no guilt. Made with avocado, replacing the mayonnaise.
Składniki
Wskazówki
- Boil and peel eggs. Mash in a bowl.
- Scoop out avocado and add to eggs. Add remaining ingredients.
- Mash, stir and mix all together.
- Note: serve on bread, with your favorite salad, in a wrap or with ham.
233 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Good
18 sie 17 przez użytkownika: Lojean H
|
I just put all the ingredients together. I did not have any onions, so I used onion powder(to taste), and ground mustard instead of dijon. It was tasting pretty good, but I refridgerated it for later for all the seasonings to mix together.
10 mar 13 przez użytkownika: Pam Gorman
|
Great tasting! We spread the egg salad on low-carb, high-fiber wraps with lettuce. It made a wonderful meal.
09 mar 13 przez użytkownika: jwill77nc2
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Lunch
Najnowsze Przepisy
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 337 kalorii w 1 porcji Avocado Egg Salad.
|
|
Podział Kalorii: 66% tłusz, 16% węglo, 17% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1410 kJ
17%
337 kcal
Tłuszcze
25,56g
37%
Tłuszcz Nasycony
5,424g
27%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
14,062g
Tłuszcz Wielonienasycony
3,299g
Węglowodany
14,2g
5%
Cukier
3,66g
4%
Błonnik
7,5g
Białko
15,2g
30%
Sól
0,80g
13%
Cholesterol
424mg
Potas
624mg
31%
Podział Kalorii:
Węglowodany (17%)
Tłuszcze (66%)
Białko (17%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|