Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 5 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: paintyc
Parmesan Haddock
Fried Parmesan haddock served with lemon tender stem broccoli.
Składniki
Wskazówki
- Season the flour with salt and pepper. Mix the egg with a fork and mix the breadcrumbs with the parmesan.
- Dust the fish with the flour, dip it in the egg and then press the breadcrumb with parmesan mix into the surface.
- Heat a little olive oil in a pan and fry the fish till golden. While the fish is cooking, steam the broccoli.
- Season and drizzle a little olive oil onto the broccoli.
- Serve with a wedge of lemon to squeeze over the fish and broccoli.
4 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 425 kalorii w 1 porcji Parmesan Haddock.
|
|
Podział Kalorii: 37% tłusz, 18% węglo, 45% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1778 kJ
21%
425 kcal
Tłuszcze
17,37g
25%
Tłuszcz Nasycony
3,811g
19%
Tłuszcz Jednonienasycony
8,833g
Tłuszcz Wielonienasycony
3,07g
Węglowodany
18,55g
7%
Cukier
1,38g
2%
Błonnik
2g
Białko
46,67g
93%
Sól
2,14g
36%
Cholesterol
222mg
Potas
697mg
35%
Podział Kalorii:
Węglowodany (18%)
Tłuszcze (37%)
Białko (45%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|