Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 25 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Lucybell33
Red Bean and Pepper Chili
A hearty chili that you can top with a spoonful of natural yogurt.
Składniki
Wskazówki
- Spray a non-stick saucepan lightly with oil and when hot, tip in the onion, garlic and pepper.
- Cover and cook over medium heat for about 5 minutes, stirring occasionally, until softened and just beginning to turn golden brown.
- Stir in the beans, sweetcorn (no need to drain it), tomatoes, stock, chili sauce, tomato puree and sugar.
- Bring just to the boil, cover and simmer gently for about 5 minutes, stirring occasionally.
- Serve with bread or rice.
53 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Delicious! Especially if you add a little bit of low fat cheese and low fat/fat free sour cream! Doesn't even need the added bread/rice because it's perfectly satisfying, and so easy to make!
02 mar 10 przez użytkownika: CupcakeQueen
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 261 kalorii w 1 porcji Red Bean and Pepper Chili.
|
|
Podział Kalorii: 6% tłusz, 78% węglo, 16% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1090 kJ
13%
260 kcal
Tłuszcze
2,02g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,324g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,546g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,887g
Węglowodany
54,94g
21%
Cukier
14,31g
16%
Błonnik
13,3g
Białko
11,3g
23%
Sól
3,18g
53%
Cholesterol
0mg
Potas
998mg
50%
Podział Kalorii:
Węglowodany (78%)
Tłuszcze (6%)
Białko (16%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|