Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
15 min
Typ posiłku:
Przystawki
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: mariamq

Cauliflower Rice

A no carb rice substitute.

Składniki

Wskazówki

  1. Chop cauliflower into large chunks, omitting the leaves and stem.
  2. Sauté diced onion and diced red pepper with 1/2 tsp olive oil until soft, about 10 minutes over medium heat.
  3. Grate cauliflower until it resembles a rough chop, like a grainy rice-like texture.
  4. Add cauliflower to pan with onions and peppers, increasing heat to medium high. Cook for 5-6 minutes or until cauliflower is soft and has a rice like consistency. Add curry powder, salt and pepper.
323 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Very tasty, simple to make and a good substitute for white or brown rice.
user vote
17 cze 19 przez użytkownika: Melanie Edwards
yes, great!
user vote
08 sty 17 przez użytkownika: Elisabeth Stevens
Excellent recipe. Added Quoron imitation chicken - Very good for vegan diet.
user vote
09 gru 15 przez użytkownika: folkdancer
Brilliant!!!! it's also a wonderful substitute for Couscous (if your grater is too fine to produce ricelike bits.......) anyway my hubby completely fell for it and he used to be a carb addictive. There will be a lot of guilt free indian and persian dining in our house now!
user vote
15 kwi 14 przez użytkownika: Cailleach Dubh
Wow! I substituted the curry powder for Latin food seasonings, and tossed chopped cilantro and lime juice for a couple of minutes at the end, and wow!!! The closest thing to rice I have ever tasted, and maybe evn better. Served it with baked chicken breast topped with a tablespoon of pico de gallo and it was by far, unanimously voted as the best diet recipe I've made since we started our diet this year,a nd I've tried something different every day :) Thanks so much. I can see how you could use the same base for any kind of rice dish equivalent, substituting the curry for other seasonings. Or keeping the curry and combine with tandori chicken. Awesome!
user vote
09 sty 14 przez użytkownika: Low Cal Foodie

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Lera_vm
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: elizaieta2000
Smaczne danie z dużą ilością białka.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 47 kalorii w 1 porcji Cauliflower Rice.
Podział Kalorii: 10% tłusz, 69% węglo, 22% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
197 kJ
2%
47 kcal
Tłuszcze
0,59g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,112g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,306g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,211g
Węglowodany
9,53g
4%
Cukier
4,44g
5%
Błonnik
4g
Białko
3,04g
6%
Sól
0,17g
3%
Cholesterol
0mg
Potas
472mg
24%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
2%
z GDA *
(47 cal)
2% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (68%)
 
Tłuszcze (10%)
 
Białko (22%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.