Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
7 porcja (e)
Czas Przygotowania:
20 min
Czas Gotowania:
1 godz
Typ posiłku:
Zupy
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: honeybee_skg

Roasted Garlic & Butternut Squash Soup

Sweet, savory and very yummy soup.

Składniki

Wskazówki

  1. Roast two garlic heads in 350° F (175° C) oven for 30 minutes, set aside to cool.
  2. Chop, seed and peel squash. Saute onions, celery and carrots in the light butter spread (like Smart Balance).
  3. Add squash, vegetable broth and garlic to pot, bring to a boil.
  4. Add sage, preferably fresh, minced.
  5. Reduce heat and let simmer for about 30 minutes, or until squash is tender. Occasionally stir and mash soup with a wisk to break up the squash.
  6. Add non-dairy milk, salt and pepper to taste.
  7. Serve warm, garnished with vegan sour cream or anything else you like!
95 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Delicious soup.
user vote
30 gru 11 przez użytkownika: lofty55
Used 2% milk instead of the rice milk. Very good!
user vote
30 gru 11 przez użytkownika: TEN_65
Very yummy! I skipped the milk part. Also, I think I will try less garlic next time. So tasty!!
user vote
11 lip 11 przez użytkownika: VegasDesi
Sounds delicious but when do you add the cloves?
user vote
20 lip 10 przez użytkownika: logana1
Very good!
user vote
26 maj 10 przez użytkownika: Andr3_L
Very tasty!
user vote
26 maj 10 przez użytkownika: Bienchen
Rice Milk? Is this a lactose intolerant diet?
user vote
26 maj 10 przez użytkownika: Runesinger

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zupy

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: _luckycurls
Szybka sałatka na obiad .
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: ElwirkaP
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 202 kalorii w 1 porcji Roasted Garlic & Butternut Squash Soup.
Podział Kalorii: 15% tłusz, 79% węglo, 7% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
847 kJ
10%
202 kcal
Tłuszcze
3,62g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,956g
5%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,181g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,034g
Węglowodany
43,37g
17%
Cukier
11,17g
12%
Błonnik
7,2g
Białko
3,65g
7%
Sól
0,98g
16%
Cholesterol
0mg
Potas
1066mg
53%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
z GDA *
(202 cal)
10% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (78%)
 
Tłuszcze (15%)
 
Białko (7%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.