Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
4 min
Czas Gotowania:
40 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Jackwilliam

Bucatini all'Amitricana

A delectable, wholesome pasta dish.

Składniki

Wskazówki

  1. Fry bacon & pancetta for 5 minutes. Add onion, carrot, celery and garlic and stir-fry for a further 5-6 minutes.
  2. Add chilli flakes, tomatoes and tomato purée. Bring to the boil then reduce the heat and simmer for 15-20 minutes, stirring often.
  3. Meanwhile, cook the pasta according to the packets instructions. Drain well then add to the main sauce.
  4. Season then serve.
33 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: agatek_r
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: _luckycurls
Szybka sałatka na obiad .

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 663 kalorii w 1 porcji Bucatini all'Amitricana.
Podział Kalorii: 19% tłusz, 47% węglo, 35% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2774 kJ
33%
663 kcal
Tłuszcze
13,53g
19%
Tłuszcz Nasycony
5,168g
26%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,067g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,192g
Węglowodany
76,21g
29%
Cukier
5,37g
6%
Błonnik
2,4g
Białko
56,62g
113%
Sól
0,32g
5%
Cholesterol
0mg
Potas
157mg
8%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
33%
z GDA *
(663 cal)
33% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (46%)
 
Tłuszcze (19%)
 
Białko (35%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.