Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Gluten Free Bread
Zobacz Zdjęcia
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
18 porcja (e)
Czas Przygotowania:
3 godz
Czas Gotowania:
35 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
jennifern10
Gluten Free Bread
Really good gluten free bread.
Składniki
1 łyżeczka salt
2 tbsps flax seed
1/2 cup sorghum flour
1 2/3 cup corn starch
2 duże eggs
2 duże egg whites
2 łyżeczki cider vinegar
2 łyżki stołowe oil
2 1/4 tsps yeast
2 tbsps corn syrup
Wskazówki
Mix all dry ingredients together, keep separate.
Mix all wet ingredients together.
Add 1 cup hot water from the tap, not kettle.
Mix in dry ingredients and mix for 4 minutes.
Put in loaf pan and let rise in draft free area for 80 minutes.
Bake in a 350 °F (175 °C) oven for 35 minutes.
70 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
Good texture and nice flavor
14 sie 15 przez użytkownika:
billbrooks
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
_luckycurls
Sałatka z Tofu
Szybka sałatka na obiad .
przez użytkownika:
novikaj
Zielone Gofry
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika:
Lera_vm
Sałatka z Krewetek i Szynki
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
przez użytkownika:
perzol22
Naleśniki
Prosty, miękki i smaczny przepis.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Gluten Free Bread
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 89 kalorii w 1 porcji Gluten Free Bread.
Podział Kalorii:
27% tłusz
, 65% węglo, 9% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
372 kJ
4%
89 kcal
Tłuszcze
2,64g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,286g
1%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,196g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,758g
Węglowodany
14,32g
6%
Cukier
0,45g
1%
Błonnik
0,6g
Białko
1,9g
4%
Sól
0,36g
6%
Cholesterol
24mg
Potas
24mg
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
4%
z GDA *
(89 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (64%)
Tłuszcze (27%)
Białko (9%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?