Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Fast and easy, sweet and sour and totally nutritious.
Składniki
Wskazówki
- In a soup pot combine the chicken broth, coconut milk, ginger, curry paste, soy sauce, brown sugar and the juice of the lime and bring to a boil.
- Put rice noodles in a separate bowl and cover with boiling water.
- Once the soup begins to boil, add the sliced mushrooms, slivered carrots, thin sliced bok choy, sliced green onions and halved grape tomatoes.
- Check noodles and when soft drain and divide between four bowls.
- Let the soup simmer for 10 minutes. Ladle over noodles and garnish with chopped basil.
46 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Careful with the curry, better reduce as it is too spicy for some people
23 sie 13 przez użytkownika: Julie jansen
|
Perfect for this diet.
13 sie 13 przez użytkownika: Her Bigness
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Szybka sałatka na obiad .
|
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 217 kalorii w 1 porcji Thai Noodle Soup.
|
|
Podział Kalorii: 29% tłusz, 60% węglo, 12% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
907 kJ
11%
217 kcal
Tłuszcze
7,27g
10%
Tłuszcz Nasycony
5,37g
27%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,125g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,177g
Węglowodany
33,92g
13%
Cukier
7,96g
9%
Błonnik
2,7g
Białko
6,68g
13%
Sól
3,74g
62%
Cholesterol
0mg
Potas
168mg
8%
Podział Kalorii:
Węglowodany (59%)
Tłuszcze (29%)
Białko (12%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|