Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Vegetable Soup
Zobacz Zdjęcia
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
8 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
mbuttler
Vegetable Soup
A vegetable soup packed with delicious, healthy veggies.
Składniki
1
miarka kuchenna
chicken broth
1/2
główka, duża
cabbage
3
duże
carrots
2 cups celery, chopped
1 cup onion, chopped
1
duża
green pepper
1 large tomato
8
miarki kuchenne
water
Wskazówki
In large pot, add chopped up veggies, to chicken stock and water.
Let boil for about 30 minutes and then simmer until ready to eat.
135 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
I cut up and added a chicken breast to this. The soup was actually better than I thought it would be.
30 maj 14 przez użytkownika:
GaryFromPA
This is good but had to add more salt. Just how much is a serving. Wish it was stated in cup, half cup etc.
07 mar 14 przez użytkownika:
jennetie
This was quite nice and filling. It needs something to just pep it up a notch though. I added pepper but think it could do with salt. Also I used beef stock as didn't have any chicken stock in the pantry. Because I'm on Optifast I added a teaspoon of oil to my serving as well.
12 sty 14 przez użytkownika:
neiciepie
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
Takmisieniechce
Mini Pączki z Twarogu
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika:
rfbos
Sałatka Winegrette
Zdrowe danie na bazie warzyw.
przez użytkownika:
kasia.majewska
Ciasto z Twarogiem
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika:
aguszja
Pasta Śródziemnomorska
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Vegetable Soup
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 52 kalorii w 1 porcji Vegetable Soup.
Podział Kalorii:
5% tłusz
, 80% węglo, 15% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
215 kJ
3%
52 kcal
Tłuszcze
0,33g
0%
Tłuszcz Nasycony
0,07g
0%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,052g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,167g
Węglowodany
11,74g
5%
Cukier
6,43g
7%
Błonnik
3,8g
Białko
2,23g
4%
Sól
0,40g
7%
Cholesterol
0mg
Potas
465mg
23%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
3%
z GDA *
(52 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (80%)
Tłuszcze (5%)
Białko (15%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?